fbpx

få professionel hjælp til at håndtere stress

Stresscoaching kan hjælpe dig med at få ro i kroppen og dit mentale overskud tilbage

Stresscoaching

Stresscoaching er en særlig form for coaching, der både kan bruges til at forebygge stress –  inden du bliver for stresset – og til at komme af med stress, når du allerede er ramt. 

Vi hjælper dig med at få overblik over, hvad du kan gøre for at afhjælpe din situation. Sammen finder vi også ud af, hvad du selv kan gøre anderledes i din hverdag, så du igen kan finde energien og overskuddet til at kunne overskue hverdagen, din familie og evt. job. 

Som du sikkert ved, kan stress udløses af mange forskellige årsager –  f.eks. forhold på arbejdspladsen, i familien eller i hjemmet – men hvad mange ikke ved er, at stress hverken kan eller skal undgås, da den er med til at hjælpe os med at klare udfordringer i livet. Det handler i stedet om at have nogle hensigtsmæssige strategier til at håndtere stress i hverdagen, så den ikke udvikler sig til langvarig stress, måske med angst, depression og en dårlig trivsel til følge. 

Er du i tvivl mht. om du har tegn på stress?

Stress er en tilstand, du kan opleve, hvis ikke du har ressourcer til at klare de krav, der bliver stillet til dig – både fra dig selv og andre. Man kan definere stress som en form for belastningsreaktion, hvor kroppen reagerer med fysiske eller psykiske reaktioner, når du har været under pres i for lang tid. Stress kan også udvikles, hvis man har nogle uhensigtsmæssige måder at håndtere sine tanker på, f.eks. hvis man overtænker for meget. 

Det er forskelligt, hvordan man oplever stress. Mange oplever de første tegn på stress ved at blive irritabel, trist, glemsom og have en manglende koncentrationsevne. Kroppen kan også reagere med forskellige fysiske symptomer som f.eks. hovedpine, søvnforstyrrelser, hjertebanken, ondt i maven, anspændthed, kvalme og træthed. Mange kroniske sygdomme kan forværres af stress, f.eks. hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Hvis kroppen er stresset i en længere periode, kan der komme varige gener, og det er derfor meget vigtigt at forebygge i tide eller lære at håndtere stress bedst muligt, hvis den allerede er opstået. Får man ikke taget sin stress alvorligt i tide, kan det have store konsekvenser, både privat, arbejdsmæssigt, socialt og økonomisk.

Symptom eller ikke symptom?

Så hvordan forebygger du stress? Det vigtigste er at være opmærksom på faresignalerne, som mange faktisk ikke helt ved, hvad er. En lang forkølelse i sig selv er jo ikke farlig, og tilbagevendende hovedpine kan skyldes mange ting, men kombineret med øget træthed, søvnbesvær og manglende overblik kan det være tegn på begyndende stress.

Få hjælp til afklaring, behandling eller forebyggelse. Kontakt os og hør mere.

Fysiske tegn på stress
Psykiske tegn på stress

erfaren og specialiseret stress-coach

Stress-coaching er ikke bare coaching

Navnet kan snyde, men stress-coaching er ikke blot coaching med fokus på stress. Det er en disciplin og uddannelse helt for sig selv. Derfor kræver det også de rette kompetencer, at varetage et kvalificeret forløb.

Indehaver af Bezoni, Berit Zoëga, er special-uddannet i stresscoaching og har arbejdet med både private og virksomheder i mange år, for netop at forebygge og behandle stress. Hvis du oplever symptomer eller allerede er stress-ramt, er et stress-coaching forløb, det rette valg for dig. 

Andre tilbud til dig

Coaching-forløb

Bjerge_Pos

Overkom dine udfordringer​ med professionelt coach-forløb

Få hjælp til finde vej til det liv, du gerne vil leve med et målrettet coaching forløb med erfaren og certificeret coach.

Nada-café

Nada

Få kroppen i balance og nedbring stress symptomer

Få Nada-øreakupunktur i Bezonis ugentlige Nada-café. Nada kan nedbringe symptomer på stress, angst, fysisk og psykisk uro og afhjælpe søvnproblemer.